Petrolul şi gazele nu ar trebui să fie demonizate pe termen mediu, a declarat sâmbătă Elon Musk, fondatorul producătorului de maşini electrice Tesla, dar acesta a mai spus că este important să se reducă emisiile de carbon pentru a conserva planeta, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk, vorbind la o adunare politică de dreapta organizată de partidul Fraţii Italiei al premierului italian Giorgia Meloni, a declarat: ”Alarma privind schimbările climatice este exagerată pe termen scurt”, el adăugând că mişcarea ecologistă ar fi putut să fi mers prea departe, făcând oamenii să îşi piardă încrederea in viitor.

La summitul climatic COP28 din această lună, reprezentanţii a aproape 200 de ţări au convenit să înceapă reducerea consumului global de combustibili fosili pentru a preveni cele mai grave schimbări climatice, semnalând eventual sfârşitul erei petrolului.

Musk a spus că se consideră un ecologist şi a adăugat că este important ca, pe termen lung, industriile să reducă miliardele de tone de carbon pe care le iau de pe pământ şi le eliberează în atmosferă prin arderea combustibililor fosili.

”Nu ar trebui să demonizăm petrolul şi gazele pe termen mediu”, a adăugat el.

Întrebat dacă companiile sale vor investi în Italia, Musk a spus că este îngrijorat de scăderea ratei natalităţii din ţară.

”Cred că Italia este un loc grozav pentru a investi, dar vreau să subliniez că îmi fac griji pentru o rată scăzută a natalităţii. Dacă forţa de muncă scade, cine va lucra în ţară?” a spus el.

Musk a cerut guvernului italian să creeze stimulente pentru ca familiile să aibă mai mulţi copii, adăugând că o ţară nu se poate baza doar pe fluxurile de imigraţie pentru a umple golul.

Italia a alocat aproximativ 1 miliard de euro în bugetul de anul viitor pentru a face faţă crizei demografice a ţării.

Naşterile în Italia au scăzut anul trecut pentru al 14-lea an la rând şi au fost cele mai reduse de la unificarea ţării în 1861.

Vorbind despre site-ul de social media X, Musk a minimizat îngrijorările legate de scăderea publicităţii pe platformă.

Platforma ”vede deja că se întorc agenţii de publicitate”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.