Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat miercuri că nu va dona pentru campaniile electorale ale preşedintelui Joe Biden sau fostului preşedinte Donald Trump, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doar pentru a fi foarte clar, nu donez bani niciunuia dintre candidaţii la preşedintele SUA”, a spus Musk într-o postare pe site-ul său de socializare X.

Postarea lui Musk a venit la o zi după ce The New York Times a relatat că weekendul trecut Musk s-a întâlnit cu Trump şi cu ceea ce ziarul a numit câţiva donatori republicani bogaţi, în Palm Beach, Florida.

Casa fostului preşedinte, în clubul său Mar-a-Lago, se află în Palm Beach.

Musk este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere netă estimată la 195 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Musk, care conduce şi SpaceX, l-ar putea sprijini pe Trump sau pe Biden în alte moduri decât printr-o donaţie directă la campaniile lor.

El ar putea, de exemplu, să doneze unui comitet de acţiune politică care sprijină pe oricare dintre concurenţi.

Orice donaţie majoră pe care o face ar putea avea un impact semnificativ asupra campaniei unui candidat.

Musk nu a răspuns la un e-mail în care se solicitau comentarii despre dacă intenţionează să dea fonduri unui PAC pro-Biden sau pro-Trump.

În ciuda obiceiului lui Musk de a lua poziţii politice pe reţelele de socializare, el nu este un donator major şi frecvent pentru campanii.

În timpul ciclului electoral de jumătate de mandat din 2018, Musk a făcut o serie de contribuţii la comitetele republicane şi democrate care susţin candidaţii pentru Congres, pentru 33.900 de dolari fiecare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.