Compania farmaceutică americană Eli Lilly a anunţat luni că a început faza întâi a unui studiu clinic destinat unui posibil tratament cu anticorpi pentru COVID-19, primul de acest tip din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lilly este unul dintre mai mulţi producători de medicamente şi institute de cercetare care lucrează la vaccinuri, antivirale şi alte tratamente care să îi ajute pe cei infectaţi cu coronavirusul cu propagare rapidă, care a ucis deja peste 370.000 de oameni la nivel mondial.

Un medicament antiviral al Gilead Sciences, numit Remdesivir, a arătat unele beneficii în tratarea COVID-19 şi este administrat pacienţilor de către unele ţări, în regim de urgenţă sau conform regulii compasiunii.

Lilly a anunţat că studiul său, aflat în stadiu incipient, va evalua siguranţa şi tolerabilitatea la pacienţii internaţi cu COVID-19, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul lunii iunie.

Tratamentul experimental, LY-CoV555, a fost dezvoltat prin colaborarea cu compania privată AbCellera Biologics, cu care Lilly a format un parteneriat în martie.

Tratamentul este un anticorp îndreptat împotriva structurilor proteice ascuţite de la suprafaţa virusului şi este conceput pentru a împiedica fixarea acestuia de celulele umane, neutralizând astfel virusul.

Producătorul de medicamente a arătat că tratamentul cu anticorpi a fost dezvoltat după ce a fost identificat într-o probă de sânge prelevată de la unul dintre primii pacienţi din SUA care s-au recuperat după boala pulmonară provocată de noul coronavirus.

Lilly se aşteaptă să treacă la următoarea fază de testare, pentru a studia potenţialul tratament la pacienţii cu COVID-19 nespitalizaţi, în cazul în care medicamentul se va dovedi sigur.

Compania concurentă Regeneron Pharmaceuticals a anunţat că intenţionează să înceapă studii clinice în iunie pentru a testa tratamentul său format dintr-un cocktail de anticorpi pentru noul coronavirus şi că îşi propune să aibă sute de mii de doze preventive disponibile până la sfârşitul lunii august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.