Electrica a anunţat, joi, că a înregistrat un profit net de 315 milioane de lei (68 milioane de euro) în primele nouă luni, un avans de 232% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorat în principal rezultatelor înregistrate pe segmentul de furnizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profitul net raportat reprezintă şi o realizare de 124% din profitul net consolidat bugetat pentru anul 2018. Totodată, veniturile operaţionale totale ale Grupului Electrica în primele nouă luni s-au ridicat la valoarea de 4,126 miliarde de lei, înregistrând doar o uşoară scădere, cu 1% faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, potrivit companiei.

Cheltuielile consolidate pentru achiziţia energiei electrice au scăzut cu 16%, la 1,856 miliarde de lei în primele nouă luni, în principal pe fondul unei volatilităţi mai reduse a preţurilor energiei electrice şi a crizei de pe piaţa energiei electrice din primul trimestru al anului trecut, manifestată prin preţuri record şi fluctuaţii semnificative de preţ, potrivit companiei.

”Marja din energie s-a îmbunătăţit semnificativ, pe fondul unor evoluţii de piaţă mai favorabile în T3 2018 faţă de T3 2017, a îmbunătăţirii strategiilor de achiziţie şi vânzare a energiei electrice şi revizuirii politicilor de risc, cu scopul de a asigura echilibrul adecvat între profitabilitate şi cotă de piaţă. Pierderile înregistrate anul trecut pe piaţa reglementată au fost parţial compensate în anul curent, contribuind la creşterea marjei pentru segmentul reglementat”, se arată în comunicat.

Pe fondul acestor evoluţii, EBITDA a crescut cu 297 milioane lei sau 73% an/an, iar profitul operaţional (EBIT) al grupului a crescut cu 268 milioane lei sau 232% an/an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.