Egiptul a retras licenţele de funcţionare a 16 companii de turism şi a făcut plângere împotriva lor la procuratură, acuzându-le că sunt responsabile pentru moartea unor pelerini egipteni la Mecca, a declarat sâmbătă o unitate de criză însărcinată cu soluţionarea situaţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse medicale şi de securitate spun că cel puţin 530 de egipteni au murit în timpul pelerinajului haji de anul acesta de la Mecca, în timp ce declaraţia unităţii, formată joi şi condusă de premierul Mostafa Madbouly, spunea că 31 de decese au fost confirmate ca urmare a unei boli cronice.

Companiile de turism care au facilitat deplasarea celor decedaţi nu le-au furnizat servicii de nici un fel, inclusiv medicale, se arată în comunicat, fără a numi companiile implicate.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Agenţiile sunt acuzate că trimit pelerini în Arabia Saudită cu vize de vizită personală, mai degrabă decât vize haji care permit accesul la Mecca, unde au loc ritualurile haji.

Serviciile medicale oferite de autorităţile saudite pentru a atenua greutăţile pelerinajului nu sunt oferite celor care călătoresc cu viză personală.

Pelerinii care au murit au fost nevoiţi să meargă prin deşert până la Mecca pentru a evita arestarea sau deportarea, se mai arată în comunicat.

Autorităţile egiptene mai spun că acele agenţii de turism nu le-au oferit pelerinilor ”cazare adecvată”, adăugând că acest lucru a cauzat pelerinilor ”epuizare din cauza temperaturilor ridicate”.

Autorităţile egiptene au documentat, de asemenea, 31 de decese în rândul pelerinilor egipteni înregistraţi, invocând ”bolile cronice” drept cauză a deceselor.

Majoritatea celor care au murit au fost neînregistraţi, se arată în comunicat.

În ultimele zile, sute de oameni din diferite ţări au murit în condiţii foarte dificile în timpul pelerinajului haji din oraşul saudit, unde temperaturile au depăşit uneori 51 de grade Celsius.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.