Cei şapte administratori de fonduri private de pensii, Pilonul II, au înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere medie de 37,5% a veniturilor totale, la 147,46 milioane de lei, pe fondul măsurilor impuse prin OUG 114/2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iunie 2018, aceştia înregistrau venituri totale de 235,83 milioane de lei, potrivit Profit.ro.

Scăderea a avut loc pe fondul impactului prevederilor OUG 114/2018, care a redus, printre altele, nivelul comisioanelor încasate de aceştia.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Totodată, după 7 ani de profit, rezultatul agregat al administratorilor arată un minus de 33,94 milioane de lei, comparativ cu un rezultat pozitiv de 54,93 milioane de lei la mijlocul anului 2018.

Defalcat, datele Profit.ro relevă că doar Allianz-Ţiriac Pensii şi BCR Pensii au reuşit să închidă primul semestru pe plus, restul administratorilor raportând pierdere, cum ar fi NN Pensii - 17,05 milioane de lei, Aegon Pensii - 7,67 milioane de lei şi Metropolitan Pensii - 6,44 milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.