Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un avans de 4,4%, serie brută, în al doilea trimestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit primelor estimări publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Guvernul mizează în acest an pe o creştere economică de 5,5%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, INS a reconfirmat creşterea de 5%, serie brută, a economiei româneşti în primul trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Miercuri, INS a anunţat că, în trimestrul al doilea, faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

In semestrul I 2019, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2018, cu 4,7%, pe seria brută şi cu 4,8% pe seria ajustată sezonier.

În 2018, economia românească a crescut cu 4,1%, serie brută, faţă de 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.