E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, realizează lucrări de extindere cu aproximativ 20 de kilometri a retelei electrice de distributie în judeţele Ilfov şi Giurgiu, investiţia ridicându-se la aproximativ 5,7 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, realizează lucrări de extindere cu aproximativ 20 de kilometri a retelei electrice de distributie în judeţele Ilfov şi Giurgiu. Investiţia se ridică la aproximativ 5,7 milioane de lei din care 2,9 milioane de lei este asigurată de operatorul de distribuţie, diferenţa fiind acoperită de autorităţile locale”, anunţă compania.

Investiţia asigură accesul la energie pentru 614 familii din comunele Tunari şi Vidra, judeţul Ilfov, şi din oraşul Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. În cele trei localităţi, E-Distribuţie Muntenia extinde cu 5 kilometri reţeaua de medie tensiune şi cu 15 kilometri reţeaua de joasă tensiune, şi montează contoare inteligente noilor utilizatori.

”În urma lucrărilor, locuinţele a 614 familii, majoritatea provenind din medii defavorizate, sunt racordate la reţeaua de energie electrică. În plus, fiecare loc de consum beneficiază de un contor inteligent, cu ajutorul căruia clienţii pot avea un control mai bun al consumului de electricitate şi, implicit, posibilitatea de a economisi energie electrică”, spun reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

În comuna Tunari, judeţul Ilfov, E-Distribuţie Muntenia extinde reţeaua electrică de distributie pe străzile Petuniei, Anemonelor, Garoafei, Zambilei, Trandafirilor, Lalelelor, Tuberozelor, Irişilor, Bujorului, Brânduşei în beneficiul a 445 de familii. Investiţia totală este de aproximativ 3,2 milioane de lei şi presupune montarea unui post de tranformare în anvelopă de beton, a unui cablu de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 0,6 kilometri şi a unui cablu de joasă tensiune pe o lungime de aproximativ 8,2 kilometri.

În localitatea Vidra, judeţul Ilfov, E-Distribuţie Muntenia extinde reţeaua electrică de distributie pe strada Mănăstirii, în beneficiul a 156 de familii. Investiţia totală este de aproximativ 2,1 milioane de lei şi presupune montarea a trei posturi de tranformare în anvelopă de beton, a unui cablu de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 3,6 kilometri şi a unui cablu de joasă tensiune pe o lungime de 5,2 kilometri.

Toate cele patru posturi de transformare instalate în cele două localităţi sunt dotate cu echipamente de telecomunicaţii ce asigură includerea lor în sistemul de telecontrol. Prin intermediul acestuia, operatorul de distribuţie a energiei electrice intervine rapid, de la distanţă, în cazul în care în reţea se înregistrează avarii.

În judeţul Giurgiu, E-Distributie Muntenia extinde reţeaua electrică de distribuţie din oraşul Bolintin Vale, pe străzile Trandafirilor şi Maceşului, în beneficiul a 13 familii. Investiţia totală a fost de aproximativ 500 de mii de lei. Proiectul presupune montarea unui post de transformare în anvelopă de beton, a 34 de stâlpi de joasă tensiune, a unui cablu de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 0,750 kilometri şi a unui cablu torsadat de joasă tensiune pe o lungime de aproximativ 1,3 kilometri.

“O societate deschisă, bazată pe electricitate, aşa cum ne-o dorim prin tranziţia energetică, are nevoie de reţele inteligente care să distribuie eficient electricitatea către toţi consumatorii, indiferent de mediul din care provin. Prin aceste investiţii, E-Distribuţie Muntenia asigură nu doar accesul la electricitate pentru 614 familii din trei localităţi aflate în judeţele Ilfov şi Giurgiu, ci şi un sprijin real în parcursul educaţional al unor copii şi tineri din medii defavorizate, deschizându-le calea către un viitor mai bun”, a declarat Alin Crăciunescu, director regiune E-Distribuţie Muntenia.

Anul acesta, sumele prevăzute de companiile E-Distribuţie pentru racordări utilizatori noi, inclusiv cele impuse de legislaţia primară ajung la aproximativ 360 milioane de lei (73 milioane de euro). În total, companiile E-Distribuţie din România investesc în 2021 aproximativ 940 de milioane de lei, echivalentul a 191 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe din ţară în care îşi desfăşoară activitatea.

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără peste 131.000 de kilometri, 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.