Dubaiul a anunţat miercuri un plan economic uriaş de 8.700 de miliarde de dolari pentru următorul deceniu, care vizează dezvoltarea comerţului, a investiţiilor străine şi a statutului său ca hub global, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dubaiul va fi unul dintre primele patru centre financiare globale, cu o creştere a investiţiilor străine directe, la peste 650 de miliarde AED (177 de miliarde de dolari) în următorul deceniu”, a scris şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, conducătorul Dubaiului, pe Twitter.

”Peste 300.000 de investitori la nivel mondial ajută la construirea Dubaiului în oraşul global cu cea mai rapidă creştere”, a mai scris acesta.

Postarea a subliniat câteva dintre cele 100 de ”proiecte de transformare viitoare” incluse în foaia de parcurs economică de zece ani.

Printre acestea se numără creşterea comerţului exterior la 25.600 de miliarde de dirhami, de la 14.200 de miliarde de dirhami în ultimul deceniu, aproape dublarea investiţiilor străine directe anuale la 60 de miliarde de dirhami anual şi creşterea cheltuielilor guvernamentale de la 512 miliarde de dirhami în ultimul deceniu la 700 de miliarde în următorul.

Planul urmăreşte, de asemenea, să crească investiţiile din sectorul privat de la 790 de miliarde de dirhami în ultimul deceniu la 1.000 de miliarde de dirhami în următorul şi a promis 100 de miliarde de dirhami în contribuţii anuale la economie din proiectele de transformare digitală.

Dubaiul îşi propune să dubleze dimensiunea economiei sale în următorul deceniu şi să devină unul dintre ”primele 3 oraşe economice din lume”, se arată pe tweetul şeicului.

Vestea vine la doar câteva zile după ce Dubaiul a anunţat eliminarea taxei sale de 30% pe alcool, o măsurăe care pare să fi fost adoptată pentru a stimula turismul şi afacerile.

În ultimii ani, emiratul – care este capitala comercială şi turistică strălucitoare a Emiratelor Arabe Unite, bogate în petrol – a lansat o serie de reforme menite să-l facă mai atractiv pentru străini şi companiile internaţionale, pentru a trăi şi a investi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.