Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că drumul expres dintre Craiova şi Lugoj va fi împărţit în patru loturi. El a declarat că realizarea studiilor de fezabilitate pentru acest drum va dura mai puţin de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Timişoara, că i-a rugat pe reprezentanţii CNAIR să împartă pe loturi drumul expres ce va fi construit între Craiova şi Lugoj.
 
”I-am rugat pe cei de la CNAIR să lotizeze acest tronson. Dacă vorbim din punct de vedere al reliefului, unul este de la Craiova la Severin, altul e de la Severin la Slatina Timis in judeţul Caras, cand se iese din zona  muntoasa, şi de asemenea, e campie de la Slatina Timis la Lugoj, ca să facă acea conexiune. Probabil la începutul saptamanii viitoare, lotizat acest tronson, va intra în licitatie”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Ministrul Transporturilor a explicat că, de fapt, drumul va porni de la Filiaşi, nu de la Craiova. 
 
”Si lotizarea va fi de tipul urmator: nu mai vorbim de la Craiova la Lugoj, vorbim de la Filiasi la Lugoj. De ce? Pentru ca cei care au lansat aceasta licitatie se  suprapuneau cu un proiect care deja este in faza de implementare si anume  drumul expres Craiova - Targu Jiu si e drum comun pana la Filiasi. Vorbim de 4 tronsoane: Filiasi- Severin, Severin- Domaşnea,  Domastea- Caransebes, Caransebes - Lugoj”, a declarat Grindeanu.
 
Sorin Grindeanu a mai precizat că studile de fezabilitate vor fi realizate în aproximativ doi ani.
 
”Durata pentru realizarea acestor studii de fezabilitate este de sub 2 ani, undeva la 20 de luni, ceea ce înseamnă o scurtare evidentă a timpului şi va duce la implementare mai rapidă”, a declarat Sorin Grindeanu.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi seară, că oferta tehnică depusă de o asociere din Turcia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii E şi finalizarea secţiunii D ale lotului 2 din drumul expres Lugoj - Deva este neconformă, astfel că licitaţia va fi reluată.
 
Sorin Grindeanu a declarat, în 28 martie, că îşi doreşte realizarea drumului Craiova - Lugoj, dar că licitaţia pentru proiectare ar fi durat patru ani. 
 
”Am văzut o anumită iritare din zona reziştilor în ultima vreme, în ultima săptămână. Când am venit la minister am găsit un proiect, de la Craiova la Lugoj (...) Patru ani a considerat fostul ministru al Transporturilor că trebuie să  dureze doar Studiul de Fezabilitate. Patru ani de zile. Să faci un întreg tronson de 250 km şi să scoţi caietul de sarcini pentru SF în 4 ani şi surpriză, apare interesul”, a declarat Sorin Grindeanu. 
 
Ministrul Transporturilor a mai declarat că licitaţia pentru proiectarea acestui drum a fost câştigată de o firmă care are legătură cu primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand. 
 
”Predecesorii mei au scos acest caiet de sarcini de care aminteam, patru ani de zile doar maculatură, doar Studiul de Fezabilitate. Au câştigat unii care au în istoria lor, au legătură cu actualul primar al Sectorului 1. Ştiţi, care au mai lucrat şi pe autostrada inexistentă. Am reziliat, de ce? CNSC a spus că trebuie revăzut, apoi când scoţi un tronson de 250km, arăţi că nu vrei să îl faci, exact ca la Bechtel, să iei bani pe ceva ce nu se va întâmpla. Văd, de când am luat această decizie şi am secţionat de la Craiova la Filiaşi, de la Filiaşi la Severin, o iritare extraordinară. Dacă au fost obişnuiţi să îşi ia bani de la statul român, aceşti domni, cum au făcut la Bechtel, cu mine nu şi-au găsit clientul”, a declarat Grindeanu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.