Guvernul ar putea acorda despăgubiri familiilor ai căror porci au fost sacrificaţi din cauza pestei porcine africane calculat pentru greutatea estimată a animalului, ci nu pentru greutatea de la momentul sacrificării, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD. El a susţinut, de asemenea, că Guvernul va adopta măsuri compensatorii pentru angajaţii din femrele de creştere a porcilor care şi-au pierdut locurile de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am discutat de asemenea şi despre pestă porcină africană. (...) Am solicitat domnului ministru Daea şi domnului ministru Teodorovici şi, de asemenea, doamnei prim-ministru ca să gestioneze această solicitare, ca despăgubirile pentru gospodăriile de la care au fost sacrificaţi porci sau de la care s-ar putea să fie nevoie să fie sacrificaţi porci în continuare, despăgubirile să nu se acordă la greutatea animalului care este la momentul respectiv, pentru că o familie creşte un porc sau doi şi avea de gând să îl crească până la Crăciun. Trebuie să stabilească până luni cei doi miniştri greutatea estimată la care de regulă ajunge animalul până la Crăciun şi la acea greutate să fie despăgubirile acordate şi procedurile să se deruleze rapid. Banii sunt pregătiţi, imediat după rectificare vor începe aceste proceduri şi în maximum o săptămână după rectificare va începe alocarea de bani", a declarat Dragnea. 

 El a susţinut, de asemenea, că Guvernul va adopta măsuri compensatorii pentru angajaţii din femrele de creştere a porcilor care şi-au pierdut locurile de muncă.

"De asemenea, domnul ministru Teodorovici şi doamna Olguţa Vasilescu au primit de la doamna prim-ministru Viorica Dăncilă o temă ca până la începutul săptămânii viitoare să găseascăun pachet de măsuri asiguratorii pentru angajaţii care acum au rămas fără loc de muncă din complexurile de porci la care au fost sacrificate aceste animale. Au rămas pe drumuri şi nu pot fi lăsaţi aşa şi rapid vor găsi un pachet de măsuri asiguratorii şi va fi comunicat ulterior", a adăugat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.