Două mari agenţii de turism au lansat, marţi, zboruri directe de la Arad spre Antalya, care vor avea loc de două ori pe săptămână, la prima cursă fiind îmbarcaţi aproximativ 90 de turişti din vestul ţării şi din Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După doi ani în care aeroportul din Arad nu a mai avut curse regulate, doi operatori în turism au lansat, marţi, zboruri de două ori pe săptămână spre Antalya. Acestea vor fi operate de Christian Tour şi Prestige Tours Internaţional, iar plecările au loc în fiecare marţi (ora 12,45) şi vineri (ora 17,30).

Directorul bazei aeriene, Dan Bălăcel, a declarat că cele două contracte semnate cu agenţiile de turism sunt valabile până la mijlocul lunii septembrie, respectiv în sezonul estival.

La primul zbor spre Antalya s-au îmbarcat aproximativ 90 de turişti din vestul ţării şi din Ungaria.

”E o zonă pe care am vrut să o vizităm de mulţi ani, însă acum ne-am decis, pentru că am aflat că avem cursă aeriană directă aproape de noi. Am cumpărat un sejur de o săptămână”, a declarat un bărbat din Deva, însoţit de familie.

Lansarea zborurilor spre Antalya a fost anunţată în luna decembrie, însă la acea dată doar o agenţie de turism urma să asigure o cursă pe săptămână, respectiv Prestige Tours Internaţional.

Reprezentanţii agenţiei spuneau la vremea respectivă că zborurile vor fi operate în parteneriat cu compania aeriană turcă Atlasglobal, fiind folosită o aeronavă Airbus A321 cu o capacitate de 216 de locuri.

„Anul trecut am observat o cerere mare pentru pachetele turistice pe destinaţia Antalya, cu plecare din zona de vest a ţării. Ne adresăm unei arii geografice care include şi estul Ungariei. Am conceput pentru 2017 pachete turistice cu zbor charter, având punct de pornire Aeroportul International Arad. Astfel, o vacanţă în Antalya cu avionul poate costa cât o vacanţă cu autocarul în Grecia sau Bulgaria, însă cu servicii net superioare”, declarase Elena Anghel, director Prestige Tours.

Omul de afaceri turc Mustafa Kadiroglu, proprietarul Calypso Tours, care a cumpărat şi turoperatorul Prestige Tours în primăvara anului 2016, a declarat la Arad, în decembrie, că oferta se adresează unui număr de un milion de persoane din regiune care pleacă în vacanţe prin agenţii de turism.

”Avem în plan chiar o creştere din 2018, când vrem să lansăm zboruri de la Arad în Spania şi Grecia. Trebuie spus că ce oferim noi în plus faţă de zborurile obişnuite charter este categoria business class, disponibilă pasagerilor care achiţionează pachete de lux turistice în Antalya”, spunea Mustafa Kadiroglu.

Preţurile anunţate pentru Antalya încep de la 363 euro/persoană, cu toate serviciile şi taxele incluse, respectiv transport cu avion, şapte nopţi de cazare şi masă la hotel, transfer aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicală şi Storno precum şi asistenţă turistică în limba română.

Aeroportul Arad nu a mai avut curse regulate din primăvara anului 2015, când Wizz Air s-a retras, compania operând până atunci pe ruta Arad - Milano (Bergamo). Ulterior, şi operatorul de curse cargo DHL a renunţat la zborurile de pe pista locală.

Aeroportul deţine o aerogară modernă, finalizată în primăvara anului 2016, când a fost inaugurat un terminal nou, pentru plecări, care a costat aproape două milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.