Două pasaje care traversează centura oraşului Oradea vor fi finalizate în luna septembrie, cu două luni înainte de termen, anunţă Ministerul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două pasaje, Ciheiului şi Nojoridului, sunt importante pentru fluidizarea traficului în zona oraşului Oradea şi pentru reducerea numărului de accidente. Pasajul Nojoridului are un stadiu de execuţie de 99%, iar în acest moment se realizează marcajele rutiere pe întreaga lungime de 630 metri. Traficul pe acest pasaj va fi deschis luna aceasta, înaintea termenului iniţial, stabilit în noiembrie 2016.

Proiectele tehnice ale celor două pasaje au fost elaborate de primăria Oradea şi transmise ulterior către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru efectuarea licitaţiilor de execuţie a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, împreună cu directorul CNADNR, Cătălin Homor, au vizitat sâmbătă şantierele pasajelor supraterane peste drumul de centură al municipiului Oradea.

Ministrul a vizitat şi şantierul de pe Drumul Naţional 76 (DN76), Deva – Oradea, pentru a verifica stadiul lucrărilor, care se află deja în mare întârziere.

Reabilitarea DN 76 a început încă din 2009. După mari întârzieri care au impus numeroase discuţii între Compania de drumuri şi fiecare antreprenor în parte, firmele au reluat activitatea din şantiere în luna iunie a acestui an.

Buşe s-a declarat, în luna iulie, nemulţumit de ritmul cu care se desfăşoară lucrările pe DN76. Singurul lot unde lucrările sunt în grafic este lotul 2, Brad– Ioneşti, pe toate celelalte patru loturi lucrările fiind în întârziere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.