Dorin Tudora, în prezent director general adjunct al Conpet, a fost numit director general provizoriu al transportatorului naţional de ţiţei începând din 5 februarie 2021. De asemenea, Consiliul de Administraţie a aprobat declanşarea procedurii de recrutare şi selecţie a directorului general, potrivit prevederilor OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dorin Tudora a mai fost director general al Conpet între iunie 2010 şi iulie 2012. El este director general adjunct al companiei din februarie 2020.

”Consiliul de Administraţie a numit pe Dorin Tudora în funcţia de director general provizoriu începând cu data de 5 februarie 2021, până la finalizarea derulării procedurii de recrutare şi selecţie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, dar nu mai mult de patru luni, respectiv din data de 5 februarie 2021 până la data de 4 iunie 2021 (inclusiv). Toate atribuţiile şi responsabilităţile aferente calităţii de director general (inclusiv delegările acordate de către CA) vor fi exercitate de Dorin Tudora de la data numirii acestuia, respectiv data de 5 februarie 2021”, arată compania.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a aprobat vineri declanşarea procedurii de recrutare şi selecţie a directorului general al societăţii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/ 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, urmând ca la viitoarea şedinţă a Consiliului de Administraţiei să se stabilească etapele procedurii de selecţie, termenele maximale şi calendarul aferent procedurii şi să se supună aprobării Consiliului de Administraţie criteriile de recrutare şi selecţie, anunţul de selecţie şi calendarul procedurii.

Conpet are o capitalizare de 844,97 milioane lei.

Profitul net al transportatorului naţional de ţiţei Conpet a scăzut cu 2,3% în primele nouă luni din 2020 la 48,94 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut uşor cu 0,1%, la 304 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În perioada ianuarie-septembrie, compania a transportat prin Sistemul Naţional de Transport (SNT) o cantitate de 5,01 milioane tone ţiţei, condensat şi gazolină, mai puţin cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Sistemul de transport prin conducte are o lungime de aproximativ 3.800 km, din care, în prezent, se utilizează pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului 3.161 km de conducte.

Societatea deţine o poziţie de monopol pe piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, neavând astfel concurenţi în domeniul său de activitate.

În perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2020, Conpet a realizat investiţii în valoare de 66,09 milioane lei. Proiectele de investiţii vizează atât creşterea eficienţei activităţii de transport, cât şi operarea în siguranţă a Sistemului Naţional de Transport.

Compania are circa 1.600 de salariaţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.