Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că va retrage SUA din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), dacă Statele Unite nu vor fi tratate mai bine, scrie Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă nu se vor schimba, m-aş retrage din OMC”, a declarat Trump joi într-un interviu acordat Bloomberg News. El a adăugat că acordul care stă la baza organizaţiei este „cea mai proastă înţelegere făcută vreodată”.

Trump a declarat anterior că SUA se află într-un mare dezavantaj pentru că este tratată „foarte prost” de către OMC de mulţi ani şi că organizaţia trebuie „să se schimbe”.

În timpul interviului din Biroul Oval, Trump a afirmat că la OMC, „foarte rar am câştigat un proces, în afară de anul trecut”.

„În ultimul an, am început să câştigăm mult. Ştiţi de ce? Pentru că ei ştiu că dacă nu câştigăm, am plecat”, a precizat el.

Consilierul pentru comerţ de la Casa Albă, Robert Lighthizer, a declarat că a fost o greşeală intrarea Chinei în OMC în 2001. El a cerut ca SUA să aibă o abordare mai agresivă faţă de OMC, argumentând că organizaţia nu este capabilă să gestioneze o economie necomercială precum cea a Chinei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.