Directorul general al Snap, Evan Spiegel, a devenit unul dintre cei mai bine plătiţi directori de companii din istorie, datorită unui grant sub formă de acţiuni în valoare de 636,6 milioane de dolari, primit în 2017 la listarea companiei, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest fel, Spiegel este al treilea cel mai bine plătit director al unei companii din toate timpurile, în funcţie de câştigul său anual. Cele mai mai câştiguri anuale au fost obţinute în 2007 şi în 2008 de Daniel Och, directorul general al fondului de hedging Och-Ziff Capital Management Group, potrivit datelor firmei de analiză ISS Analytics, divizie a Institutional Shareholder Services, citate de Reuters. În 2007, Och a primit 918,9 milioane de dolari, iar în 2018 compensaţii de 1,19 miliarde de dolari.

Snap, creatoarea aplicaţiei pentru fotografii Snapchat, i-a acordat directorului general acţiuni echivalente cu 3% din capitalul în acţiuni al Snap, la încheierea ofertei publice iniţiale, în martie 2017, potrivit raportului financiar anual publicat joi.

Spiegel va primi acţiunile în tranşe, până în 2020.

Snap a traversat un prim an volatil în calitate de companie tranzacţionată la bursă. Directorii care răspundeau de produse, inginerie şi vânzări au plecat din companie, Facebook a copiat unele dintre cele mai populare funcţii destinate audienţelor mari oferite de Snap, iar Twitter ar lucra la un nou produs de tipul Snapchat.

Numeroşi utilizatori au criticat cea mai recentă actualizare a aplicaţiei Snapchat. Acţiunile Snap au scăzut joi cu până la 7,2%, după ce vedeta de televiziune Kylie Jenner a scris pe Twitter celor 24,5 de milioane de urmăritori ai săi: ”Mai sunt şi alţii care nu mai deschid Snapchat? Sau sunt doar eu...este atât de trist”.

Spiegel, în vârstă de 27 de ani, a mai primit aproximativ 1,08 milioane de dolari din partea companiei, sumă care include comisioane legale şi 561.892 de dolari pentru servicii de securitate personală. Salariul său a fost redus de la 500.000 de dolari pe 1 dolari în preajma ofertei publice.

Directorul pentru strategie Imran Khan a primit anul trecut compensaţii în valoare de 100,6 milioane de dolari, sumă care include un grant în acţiuni de 100,1 milioane de dolari, care vor fi încasate pe parcursul a circa 10 ani, indiferent de performanţele companiei.

Acest tip de grant este oferit lui Spiegel şi Khan o singură dată, potrivit raportului Snap.

Companiile oferă deseori astfel de pachete mari de acţiuni directorilor, atunci când se listează la bursă, afirmând că acestea sunt necesare pentru ca directorii să nu plece.

Spiegel a vândut săptămâna trecută acţiuni în valoare de 50 de milioane de dolari, prima astfel de tranzacţie pe care a efectuat-o de la listarea Snap. Directorii companiei au vândut în total acţiuni în valoare de circa 160 de milioane de dolari, de la oferta publică iniţială, potrivit datelor Bloomberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.