Cristian Chirică a fost suspendat din funcţia de director operaţional al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, după ce sute de români care s-au întors în noaptea de duminică spre luni din Marea Britanie s-au înghesuit pe aeroport pentru formalităţile necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Chirică a fost numit în funcţie în urmă cu un an.

433 de pasageri sosiţi cu trei curse dinspre Doncaster Sheffield, Southend Londra şi Gatwick Londra s-au înghesuit în noaptea de duminică spre luni pentru formalităţile de la controlul de frontieră, fără a se ţine cont de regulile de păstrare a distanţei pentru evitarea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Reprezentanţii Aeroportului Henri Coandă au declarat, la Antena 3, că aglomeraţia s-a produs din cauză că trei avioane au ajuns în acelaşi timp pe aeroport.

"Din nefericire, am avut trei curse la o distanţă mică de timp, 433 de pasageri. Noi am montat multe afişe cu informare, avem informări şi audio, cu privire la respectarea distanţei de doi metri. (...) Din nefericire, pe acea zonă avem şi controlul DSP-ului termoscannerul, deci oamenii trebuie să stea să prezinte formularul fie completat în avion, fie în zona aeroportului. Am amenajat special mese pentru completarea formularelor", a declarat Florin Dumitrescu, director general al CNAB, la Antena 3.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.