Directorul general şi fondatorul Web Summit, Paddy Cosgrave, a demisionat, după ce comentariile pe care le-a făcut cu privire la conflictul Israel-Hamas au determinat unele companii de tehnologie şi investitori să renunţe la planurile de a participa la conferinţa din Portugalia de luna viitoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate, comentariile mele personale au devenit o distragere a atenţiei de la eveniment şi de la echipa noastră, sponsorii noştri, startupurile noastre şi oamenii care participă. Îmi cer scuze din nou pentru orice rănire pe care am cauzat-o”, a spus Cosgrave într-un comunicat de sâmbătă.

Web Summit, care organizează în fiecare an una dintre cele mai mari conferinţe tehnologice din lume, va numi un nou CEO cât mai curând posibil, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, într-o declaraţie prin e-mail, adăugând că Web Summit 2023 de la Lisabona se va desfăşura conform planului. 

Potrivit unui articol al Bloomberg de vineri, Google şi Meta Platforms, precum şi alte câteva companii tehnologice, inclusiv Intel şi Siemens, au decis că nu vor participa la eveniment.

Summitul este programat să aibă loc în perioada 13-16 noiembrie.

Cosgrave a atras critici după o postare pe platforma de socializare X, pe 13 octombrie, referindu-se la răspunsul Israelului în Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie.

”Crimele de război sunt crime de război chiar şi atunci când sunt comise de aliaţi şi ar trebui să fie numite pentru ceea ce sunt”, se arată în postare.

Câteva zile mai târziu, marţi, Cosgrave şi-a cerut scuze pentru comentariile sale. Cosgrave rămâne acţionarul majoritar al Web Summit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.