Compania Walt Disney a anunţat marţi că directorul general Robert Iger a demisionat şi va fi înlocuit imediat de Bob Chapek, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chapek, care va fi al şaptelea director general al companiei care o istorie de aproape 100 de ani, a fost cel mai recent preşedinte al Disney Parks, Experiences and Products (Parcuri Disney, experienţe şi produse).

Iger va continua să fie preşedinte al grupului până la sfârşitul contractului său, pe 31 decembrie 2021, potrivit Disney.

Iger, care a fost preşedinte al Walt Disney din 2005, a condus compania pe parcursul dezvoltării şi lansării serviciului de streaming Disney+, care a fost lasat în noiembrie anul trecut, cererea depăşind aşteptările companiei.

Acesta a spus că este ”momentul optim” pentru a demisiona, după achiziţia de către Dosney a activelor Fox din domeniul divertismentului şi lansarea serviciului de streaming în noiembrie.

Susan Arnold, cel mai impotant director independent din consiliul de administraţie al Disney a arătat că planurile de succesiune au existat de mai mulţi ani.

Chapek a condus divizia Disney Parks, Experiences and Products de la crearea acesteia, în 2018. Anterior, acesta a fost preşedinte al Walt Disney Parks and Resorts, din 2015. Până în 2015, Chapek a fost preşedinte al Disney Consumer Products.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.