Gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei Technologies i-a oferit directorului său financiar Meng Wanzhou, care s-a întors în China în 2021, după aproape trei ani de detenţie în Canada, noua funcţie rotativă de preşedinte, potrivit site-ului companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meng, fiica fondatorului Huawei, Ren Zhengfei, va acţiona ca lider de top al companiei şi va conduce consiliul de administraţie al Huawei timp de şase luni, când îi va veni rândul.

Anunţul nu a precizat când va începe mandatul ei.

Preşedinţi rotativi mai sunt Eric Xu şi Ken Hu. Meng este, de asemenea, vicepreşedinte şi va rămâne director financiar, potrivit site-ului companiei.

”Compania îşi optimizează şi îşi perfecţionează structura de guvernanţă internă pentru a se asigura că aceasta este construită pentru a dura. Consiliul de supraveghere este responsabil pentru supravieţuirea, dezvoltarea şi perspectivele pe termen lung ale companiei”, a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

Meng, al cărei nume englezesc este Sabrina, a jucat un rol central în lupta companiei cu Statele Unite, fiind reţinută în Canada în 2018 din cauza unor presupuse tentative ale companiilor care au legătură cu Huawei de a vinde echipamente de telecomunicaţii Iranului, încălcând sancţiunile SUA.

Statele Unite au impus apoi o serie de restricţii comerciale companiei, pe parcursul anilor 2019 şi 2020, invocând preocupări de securitate naţională. Acest lucru a împiedicat capacitatea Huawei de a-şi proiecta propriile cipuri şi de a-şi procura componente de la furnizori externi, paralizând afacerile sale cu smartphone-uri.

Lui Meng i s-a permis să se întoarcă în China în septembrie, după un acord cu procurorii americani pentru a pune capăt unui proces de fraudă bancară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.