Doi directori executivi de la Binance au fost reţinuţi în Nigeria, pe fondul eforturilor făcute de cea mai populată ţară africană de a-şi proteja moneda, care se devalorizează rapid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nigeria a reţinut doi directori executivi de la Binance, care au venit în ţară după ce mai multe servicii de schimb cripto au fost interzise săptămână trecută.

Autorităţile nigeriene au luat recent în vizor criptomonedele, după ce moneda naţională s-a devalorizat, ceea ce a alimentat cea mai mare inflaţie din ultimele trei decenii, de aproape 30%.

Pe fondul acestor probleme, serviciile cripto au devenit o alternativă pentru tranzacţii şi stabilirea unei valori neoficiale pentru moneda ţării.

După reţinerea celor doi oficiali, Binance a blocat tranzacţiile la bitcoin şi tether şi cu Naira, moneda Nigeriei.

Guvernatorul băncii centrale declara marţi că există îngrijorări cu privire la tranzacţiile ilicite realizate prin intermediul serviciilor de schimb cripto.

Conform acestuia, doar în ultimul an, Binance Nigeria a tranzacţionat în jur de 26 de miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.