Samsung şi certSIGN lansează soluţia integrată de mobilitate şi securitate #gomobile, concepută pentru a asigura nevoile de mobilitate siguranţă a datelor, eficientizare şi digitalizare ale unei companii, indiferent de domeniul de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea vine în contextul în care din ce în ce mai multe companii încep să conştientizeze avantajele digitalizării, de la eficientizarea proceselor şi a fluxurilor de activităţi atât la nivelul intern al companiilor, cât şi în relaţiile acestora cu partenerii de afaceri şi clienţii, la eliminarea potenţialelor riscuri de securitate cibernetică.

Soluţia integrează dispozitive mobile Samsung (precum Samsung Galaxy Note 10, Samsung Tab S6, Samsung Tab Active Active Pro)de ultimă generaţie care au preinstalate platforma de securitate Samsung Knox, cu soluţiile paperless ale certSIGN: semnătura electronică la distanţă, serviciul de arhivare electronică şi aplicaţia de securizare a convorbirilor mobile şi a mesajelor text - Trust4Mobile.

Platforma Samsung Knox permite configurarea rapidă, simplă şi customizată a dispozitivelor mobile cu aplicaţiile necesare activităţii de business: email, messaging, GPS tracking, VPN, aplicaţii specifice domeniului, intervenţiile suplimentare din parte utilizatorilor fiind minime. De asemenea, platforma permite personalizarea dispozitivelor cu elemente grafice de branding. Tot prin implementarea #gomobile se garantează siguranţa datelor în tranzit sau a celor stocate la nivelul dispozitivului mobil, prevenirea accesului neautorizat la aceste date, precum şi posibilitatea ştergerii securizate de la distanţă a dispozitivului mobil în cazul pierderii sau furtului acestuia. În plus, există posibilitatea de a restricţiona anumite functionalităţi pentru prevenirea scurgerilor de informaţii, intenţionate sau accidentale.

#gomobile integrează, de asemenea, aplicaţiile de productivitate certSIGN care permit digitalizarea completă a fluxurilor de lucru pentru un business 100% paperless, contribuind astfel la reducerea costurilor operaţionale şi la creşterea eficienţei: semnătura electronică la distanţă care permite semnarea electronică cu valoare legală a tuturor documentelor, arhivarea electronică a documentelor care facilitează accesul rapid la informaţii, securitatea şi partajarea uşoară a acestora, reducerea costurilor de arhivare şi aplicaţia Trust4Mobile, destinată comunicărilor securizate între terminale mobile prin iniţierea şi recepţionarea de apeluri şi mesaje criptate. Pentru trecerea de la teorie la practică în ceea ce priveşte transfomarea digitală, companiile pot beneficia de avantajele unei soluţii complete precum #gomobile, înţelegând că acest proces trebuie pornit din interior (modelul de desfăşurare a fluxurilor de lucru interne) spre exterior (modul de interacţiune cu partenerii de afaceri şi clienţii).

Transformarea digitală nu mai este de mult doar un concept la modă, fiind mai degraba un proces continuu de adaptare şi adoptare de noi tehnologii în vederea schimbării radicale a unei organizaţii - de la procesele interne şi modul de operare până la livrarea bunurilor şi serviciilor. Cu instrumentele potrivite, precum #gomobile, trecerea de la lucrul pe terminale fixe (PC-uri) şi hârtie la dispozitive mobile echipate cu aplicaţii de securitate a datelor şi eficientizare a activităţii va fi mult mai simplă, rapidă şi prietenoasă cu mediul.

(Articol susţinut de certSIGN)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.