Diageo încearcă să-şi vândă portofoliul de bere, din cauza îngrijorărilor legate de marja de profit, excepţie făcând marca emblematică Guinness, potrivit site-ului american Axios, care citează surse familiare cu cel mai mare producător de băuturi spirtoase din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania intenţionează să vândă, printre altele, mărcile de bere Smithwick's, Kilkenny şi Harp Lager, cu sediul în Irlanda, şi Tusker în Kenya, a raportat Axios, adăugând că mărcile sale de bere au reprezentat o frână pentru marja restului afacerii.

Diageo a refuzat să comenteze informaţia.

Vânzările de bere ale grupului, de 3,36 miliarde de lire sterline (4,23 miliarde de dolari) au reprezentat puţin peste 14% din vânzările totale ale Diageo pentru anul încheiat la 30 iunie, în timp ce vânzările de băuturi spirtoase au contribuit cu 81%.

Producătorul de whisky Johnnie Walker a avertizat în noiembrie cu privire la o scădere a creşterii profitului operaţional în primul semestru, din cauza slăbiciunii în unele regiuni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.