Dezvoltatorul imobiliar chinez Country Garden Holdings a anunţat marţi că se aşteaptă să nu poată face toate rambursările sale externe, inclusiv obligaţiunile emise în dolari americani, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania nu a reuşit să ramburseze o datorie de 470 de milioane de dolari Hong Kong (60 de milioane de dolari), scadentă marţi.

Country Garden a avertizat că acest lucru ar putea determina creditorii să solicite rambursări mai rapide ale datoriilor sau să urmeze măsuri de executare silită.

Acţiunile companiei au scăzut cu 1,19%, în comparaţie cu o creştere a indicelui Hang Seng cu aproximativ 2%.

La începutul lunii septembrie, compania a evitat cu puţin incapacitatea de plată, după ce a reuşit să plătească 22,5 milioane de dolari în plăţi de cupon de obligaţiuni, iar creditorii săi au votat pentru extinderea rambursărilor pentru şase obligaţiuni pe piaţa internă, cu trei ani.

Country Garden a înregistrat, de asemenea, vânzări contractate de 6,17 miliarde de yuani (846 de milioane de dolari) pentru septembrie - a şasea lună consecutivă de declin şi o scădere de 80,7% faţă de un an în urmă.

Privind în perspectivă, compania se aşteaptă la incertitudine în ceea ce priveşte poziţia sa de lichiditate şi vânzările de active pe termen scurt şi mediu, pe fondul lipsei de îmbunătăţire materială, la nivel de industrie, a vânzărilor de proprietăţi.

Giganţii imobiliari chinezi, cum ar fi Evergrande şi Country Garden, au fost afectaţi de probleme legate de datorii, ceea ce a redus încrederea consumatorilor în sector.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.