Dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP a anunţat, miercuri, că a încheiat un acord de finanţare în valoare totală de 82 milioane euro, cu BRD-Groupe Société Générale şi filială cehă a Société Générale, Komerční banka.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creditul a fost acordat pentru a susţine investiţiile din România ale unuia dintre parcurile logistice ale CTP, CTPark Bucharest West.

“Suntem mândri să susţinem planurile de investiţii ale clientului nostru, mai cu seamă că România se dezvoltă într-un ritm rapid, şi are astfel nevoie de infrastructură modernă şi fiabilă, şi în special de hub-uri logistice”, a declarat director general adjunct al BRD, coordonator al polului Corporates Business, Yves Lallemand.

CTP deţine în România un portofoliu semnificativ de parcuri industriale de clasă A, inclusiv în Bucureşti, Arad, Cluj, Timişoara, precum şi în alte puncte cheie din ţară, însumând o suprafaţă construită ce depăşeşte 1 milion metri pătraţi. Dezvoltatorul a investit aproximativ 500 de milioane de euro în România, de la intrarea sa pe piaţă, şi are în vedere să-şi continue planul de dezvoltare.

CTPark Bucharest West este unul din cele mai mari parcuri industriale, nu numai în România ci şi în Europa Centrală şi de Est. În prezent, proprietatea cuprinde 400.000 metri pătraţi construiţi şi se are în vedere atingerea unui volum de 1 milion metri pătraţi în viitor, având ca obiectiv transformarea României într-un hub logistic în Europa de Est.

CTPark Bucharest West se află la 23 km vest de centrul Capitalei, având acces direct la autostrada A1. Printre cele mai mari companii care îşi desfăşoară activitatea în acest parc industrial sunt Ekol Logistics, Quehenberger Logistics, Geodis, Gefco şi NOD (Network One Distribution).

”Planurile viitoare de investiţii ale CTPark Bucharest West includ dezvoltarea facilitaţilor şi serviciilor în interiorul parcului industrial, precum construirea unei clădiri multifuncţionale, care va include un restaurant, un centru medical, un supermarket, spaţii de birouri. Mai mult, CTPark Bucharest West nu înseamnă doar depozite industriale, ci şi un mediu propice pentru afaceri, iar CTP se angajează să investească în infrastructura parcului industrial împreună cu celelalte societăţi care îşi desfăşoară activitatea aici, astfel încât să fie funcţional, eficient şi estetic, în beneficiul celor care lucrează aici, dar şi al celor care locuiesc în vecinătate”, se arată în comunicat.

O echipa juridică a firmei Dentons a oferit consultanţă băncilor în cadrul acestei tranzacţii transfrontaliere complexe. Echipa a fost condusă de biroul din Bucureşti şi coordonată de Perry Zizzi, Romania Managing Partner şi Magda Răducanu, Managing Counsel, care au fost sprijiniţi pe aspecte juridice privind dreptul englez, ceh şi luxemburghez de colegii din birourile Dentons din Praga, Luxemburg şi Bratislava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.