Dezvoltarea Aeroportului Braşov a fost, marţi, tema unei discuţii între ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea şi comisarul european pentru Transport, Adina Vălean. Comisarul european a recomandat orientarea către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară, cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, am participat la o întâlnire în format hibrid Bruxelles-Bucureşti, cu doamna Adina Vălean, Comisar European pentru Transport, europarlamentarul Sigfried Mureşan şi Directorul Aeroportului Braşov-Ghimbav, Alexandru Anghel. Ne-am concentrat pe găsirea sprijinului şi oportunităţilor de finanţare pentru dezvoltarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG). Comisarul Adina Vălean ne-a sfătuit să ne orientăm către finanţări pentru mobilitate duală civil-militară prin programul CEF (Connecting Europe Facility), cu obiectivul de a include aeroportul în reţeaua europeană de transport TEN-T”, anunţă, marţi seară, ministrul Adrian Veştea.

Acesta anunţă că a prezentat progresele recente ale Aeroportului Braşov-Ghimbav, în special extinderea platformei de parcare aeronave având în vedere colaborarea cu baza NATO de la Cincu.

”Sigfried Mureşan a confirmat că în Parlamentul European se discută despre alocarea de fonduri pentru mobilitate, iar Directorul Aeroportului a subliniat importanţa extinderii platformei de parcare aeronave şi colaborarea cu autorităţile locale. Am încredere că vom obţine sprijinul necesar pentru a transforma Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav într-un hub regional de conectivitate europeană”, a mai afirmat Adrian Veştea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.