Deutsche Telekom a dat în judecată Agenţia Federală pentru Reţele din Germania, pentru a contesta precondiţiile de participare la o licitaţie referitoare la frecvenţele de reţele 5G, potrivit publicaţiei Die Welt, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile germane cer solicitanţilor de frecvenţe 5G să investească pentru extinderea reţelelor de comunicaţii mobile şi să permită companiilor noi accesul la infrastructura lor.

Autoritatea de reglementare a stabilit termenul limită pentru înscrierea la licitaţie data de 25 ianuarie, iar vânzarea să debuteze la începutul anului 2019, dar a revizuit precondiţiile de participare, atrăgând proteste din partea principalilor operatori de reţele.

Potrivit regulilor revizuite, un operator nou intrat pe piaţă, care nu deţine o reţea proprie, cum ar fi United Internet, pot participa la licitaţia pentru frecvenţe 5G.

Deutsche Telekom susţine în reclamaţie că noile precondiţii pun sub semnul întrebării investiţiile sale şi descurajează dezvoltarea viitoare a reţelelor, în special în zonele rurale, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, citat de Die Welt.

Reprezentanţii Deutsche Telekom nu au putut fi contactaţi de Reuters.

Toţi cei trei mari operatori de reţele din Germania, Deutsche Telekom, Vodafone şi Telefonica Deutschland, au dat în judecată agenţia pentru reţele, solicitând instanţei să stabilească dacă precondiţiile sunt sau nu legale.

Deutsche Telekom, la care guvernul german deţine o participaţie de 31,9%, a înregistrat acţiunea împotriva Agenţiei Federale pentru Reţele la un tribunal administrativ din Koln.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.