Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, nu va mai face afaceri cu Donald Trump şi nici cu companiile acestuia, în viitor, în urma atacului violent al susţinătorilor preşedintelui american împotriva Capitoliului, potrivit publicaţiei New York Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Deutsche Bank este cel mai mare creditor al lui Trump, cu împrumuturi de circa 340 de milioane de dolari către Trump Organization, grupul preşedintelui care este condus în prezent de cei doi fii ai săi.

New York Times a citat o persoană care cunoaşte opinia Deutsche Bank în această privinţă.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a refuzat să comenteze, marţi.

Trump Organization nu a răspuns imediat unui email care îi solicita informaţii în afara programului normal de lucru, în timp ce biroul de presă al Casei Albe nu a răspuns la telefon.

Christiana Riley, şefa operaţiunilor Deutsche Bank în Statele Unite, a condamnat violenţele de săptămâna trecută, într-o postare pe reţeaua de socializare LinkedIn.

”Suntem mândri de Constituţia noastră şi suntem alături de cei care vor să o susţină, pentru a se asigura că voinţa poporului este respectată şi că are loc o tranziţie paşnică a puterii”, a scris aceasta.

Reuters a relatat în noiembrie că Deutsche Bank caută modalităţi prin care să pună capăt relaţiei cu Trump după alegerile din SUA, din cauza publicităţii negative legată de afacerile cu acesta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.