Instalaţiile de stocare a gazelor din Germania sunt umplute mai repede decât era planificat, a declarat ministrul Economiei Robert Habeck, dând speranţa că cea mai mare economie a Europei ar putea evita penuria acută de gaze în această iarnă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezervoarele sunt umplute mai repede decât este specificat”, a spus Habeck, citat de revista Der Spiegel, adăugând că obiectivul guvernului de a atinge o capacitate de stocare de 85% până în octombrie ar putea fi atins până la începutul lunii septembrie.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgenţă în trei etape, formulat după o reducere a fluxurilor de gaze din Rusia, principalul său furnizor.

Doar 9,5% din consumul de gaze al Germaniei din august a venit din Rusia, a relatat Spiegel, citând date ale asociaţiei BDEW din industria energetică.

Anul trecut, gazele ruseşti au reprezentat aproximativ 55% din consumul total al ţării. Guvernul a vizat niveluri de stocare a gazelor de 75% până la 1 septembrie, dar nivelurile de stocare sunt deja la 82,2%, au arătat duminică datele din industrie ale grupului de operatori europeni GIE.

”Companiile vor putea apoi să retragă gaze din instalaţiile de stocare, aşa cum a fost planificat pentru iarnă, pentru a furniza şi industriei şi gospodăriilor”, a spus Habeck.

De asemenea, este aşteptat ca gazele naturale lichefiate (GNL) să vină în Germania prin Franţa, după ce cele două ţări au rezolvat problemele organizatorice şi tehnice pentru a uşura aprovizionarea, a scris Spiegel, citând un document al Ministerului Economiei.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.