Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA a declarat vineri că Consiliul de evaluare a siguranţei cibernetice va investiga atacurile cibernetice recente legate de Lapsus$, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se pare că Lapsus$ a folosit tehnici pentru a ocoli o serie de controale de securitate utilizate în mod obişnuit şi s-a infiltrat cu succes în mai multe companii din industrii şi zone geografice”, a spus DHS.

Grupul de hackeri, despre care se ştie că are mai mulţi membri la nivel global, a fost implicat cel mai recent într-o intruziune digitală la compania de transport la comandă Uber.

De asemenea, se ştie că are sisteme infiltrate la Nvidia, Microsoft şi Okta, un serviciu de autentificare.

Consiliul de evaluare a siguranţei cibernetice este un organism public-privat care preia iniţiative de stabilire a faptelor. Acesta are rolul de a revizui evenimentele cibernetice majore şi de a face recomandări concrete.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.