Acţiunile gigantului maritim danez Maersk au scăzut cu aproape 15%, joi, după ce a semnalat ”incertitudine ridicată” în perspectiva veniturilor sale pentru 2024, pe fondul perturbărilor din Marea Roşie şi al unei oferte excesive de nave maritime, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a mai spus că va suspenda răscumpărările de acţiuni pe fondul incertitudinii.

Maersk a declarat că se aşteaptă ca EBITDA de bază (câştiguri înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) să fie între 1 miliard şi 6 miliarde de dolari în acest an, comparativ cu 9,6 miliarde de dolari înregistrate în 2023.

”Impactul acestei situaţii provoacă o nouă incertitudine cu privire la modul în care se va desfăşura acest lucru din perspectiva câştigurilor pe tot parcursul anului”, a declarat CEO-ul Vincent Clerc pentru emisiunea ”Squawk Box Europe” de la CNBC.

”Avem foarte puţină vizibilitate dacă aceasta este o situaţie care se va rezolva în câteva săptămâni sau luni sau dacă este ceva care va fi cu noi pentru întregul an”, a adăugat el.

Într-o declaraţie, compania a adăugat că consiliul său a decis ”să suspendă imediat programul de răscumpărare de acţiuni, cu o reiniţiere care va fi revizuită odată ce condiţiile de piaţă pentru  [divizia] Ocean se vor stabiliza”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.