Acţiunile Renault au scăzut joi cu 7%, deoarece veniturile raportate de producătorul auto francez au fost chiar sub nivelul anticipat de analişti, în timp ce titlurile producătorului elveţian de alimente Nestle au coborât cu 2%, din cauza vânzărilor sub aşteptări, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cifra de afaceri a Renault Group a atins 37,4 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 21,1% faţă de perioada similară a anului 2022 (+25,3% la nivel constant al ratelor de schimb).

În trimestrul al treilea 2023, cifra de afaceri a Renault Group s-a ridicat la 10,5 miliarde de euro, în creştere cu 7,6 % faţă de perioada similară a anului 2022, (+13.8% la nivel constant al ratelor de schimb).

”Grupul Renault a obţinut din nou o performanţă puternică în trimestrul al treilea, veniturile totale crescând cu 13,8% la cursuri de schimb constante”, a declarat directorul financiar al Grupului Renault, Thierry Piéton.

El a spus că compania este încrezătoare în rentabilitatea sa pentru a doua jumătate a anului şi ulterior.

Nestle a ratat estimarea referitoare la vânzările aferente primelor nouă luni. Vânzările au fost afectate de preţurile mai mari ale produselor, a spus Nestle, deoarece consumatorii continuă să-şi limiteze cheltuielile pe fondul inflaţiei ridicate.

Creşterea preţurilor de 8,4% la Nestle a fost mai mică decât prognoza de 8,6% făcută de analiştii Reuters.

CEO-ul Nestle, Mark Schneider, a spus că este încrezător că creşterea internă reală va deveni pozitivă în a doua jumătate a anului şi ”va deveni din nou principalul motor al creşterii pe viitor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.