Windows 10 Anniversary Update, primul mare update pentru Windows 10, face inutilizabile milioane de camere web din toată lumea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca şi cum nu avea destule probleme de imagine până acum, Microsoft şi-a pus în cap milioane de utilizatori ale căror camere web nu mai funcţionează după instalarea primului update major pentru Windows 10.

Problema survine în condiţiile în care Microsoft a decis să renunţe la suportul pentru codec-urile H.264 and MJPEG. Acestea sunt folosite de cele mai multe camere web comercializate în prezent. Ca urmare a eliminării suportului pentru aceste codec-uri, camerele web care le foloseau fie nu vor mai funcţiona deloc, fie vor suferi de ”sindromul imaginii îngheţate”. Nici măcar Skype, soluţia de video chat a celor de la Microsoft, nu va putea fi folosită cu produsele afectate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Motivul pentru care Microsoft a luat această decizie neinspirată este că Windows 10 Anniversary Update aduce acces direct la camera web pentru aplicaţii.

Chiar şi aşa, Microsoft a greşit terminând atât de brusc suportul pentru milioane de camere web. În primul rând, va mai dura până când dezvoltatorii îşi vor actualiza aplicaţiile astfel încât acestea să acceseze direct camera web. Nici Microsoft nu a actualizat Skype în acest sens. În al doilea rând, o schimbare care afectează un număr atât de mare de utilizatori şi producători nu se face peste noapte. Aceasta trebuie realizată treptat şi nu înainte de a-i pune în temă pe cei afectaţi.

După ce s-a grăbit să elimine suportul, Microsoft anunţă că va lansa în luna septembrie un update care va rezolva problema codec-ului MJPEG. Legal de al doilea codec afectat, H.264, compania nu a făcut niciun anunţ.

În lipsa unei rezolvări oficiale, cei afectaţi de decizia Microsoft au la dispoziţie o singură soluţie. Utilizatorii care deţin suficiente cunoştinţe tehnice pot modifica regiştrii de Windows, după cum este recomandat şi pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.