OUG 114 este un produs complex şi trebuie înţelese toate detaliile înainte de a fi făcute propuneri pe marginea ei, iar schimbarea modului de calcul al indicelui ROBOR este un punct nevralgic al negocierilor, a spus, miercuri, preşedintele executiv al Asociaţiei Române al Băncilor (ARB), Florin Dănescu, după discuţiile purtate la Ministerul Finanţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maţi seara, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, la TVR 1, că OUG 114 va fi modificată, iar „taxa pe lăcomie” se schimbă în „stimulent pentru hărnicie”, prin care băncile să finanţeze economia reală.

Miercuri, Dănescu a subliniat că OUG 114 este un produs complex şi trebuie înţelese toate detaliile înainte de a fi făcute propuneri pe marginea ei.

”OUG 114 este un produs complex. (...) Trebuie să ne facem temele înainte de a spune ceva. (...) Trebuie să ne uităm la toate detaliile, să vedem care sunt propunerile noastre în funcţie de cum înţelegem întregul proiect. Este un punct nevralgic cel cu privire la un alt mod de calcul al ROBOR-ului. Şi asta vrem să analizăm, să facem nişte propuneri, nişte menţiuni cu privire la percepţia noastră”, a spus Dănescu.

El a mai spus că au avut loc discuţii şi despre posibila impunere a unui ROBOR la tranzacţii.

”Se vorbeşte despre acest tip de abordare (ROBOR la tranzacţii – n.r.). Credem că trebuie să facem un pas înapoi, să ne uităm cu atenţie. (...) Trebuie să ne facem o părere înainte să venim în faţa dumneavoatră”, a mai spus Dănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.