Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că o decizie în privinţa modificării OUG 114 va fi luată după ce va avea discuţii cu toţi miniştrii. Ea a negat că i-ar fi spus liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că se va renunţa la taxa de 2% pe cifra de afaceri în energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cred că nu trebuie să ne grăbim şi să venim cu anumite concluzii pe care le luăm fiecare cum considerăm. Eu cred că este important să dăm dovadă de flexibilitate, totul este perfectibil, inclusiv o lege, dar eu am cerut tuturor miniştrilor ca pe OUG 114 să vină cu argumente justificate pentru a schimba anumite lucruri. După ce am toate aceste argumente, după ce văd ce stă la baza modificărilor care sunt cerute, atunci vom lua o decizie, pentru că eu cred că această decizie trebuie să se plieze pe realitate, şi nu pe considerentele unei persoane. Eu cred că săptămâna aceasta voi avea o discuţie cu miniştrii legat de toate acest aspecte”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă va fi dată o altă ordonanţă sau se va merge pe parcurs parlamentar, premierul a răspuns: „Până nu am discuţii cu fiecare ministru în parte pe lucruri foarte bine argumentate, nu voi lua o decizie. Vreau ca decizia pe care o luăm - s-ar putea să fie decizie să nu facem schimbare, s-ar putea să fie o decizie în care să schimbăm anumite lucruri - vreau să se plieze pe ceea ce este real şi pe ceea ce poate ajuta, nu poate încurca. De aceea, cred că este foarte important să analizăm fiecare aspect în parte şi eu cred că ceea ce a făcut Guvernul României, primul ministru, în a solicita fiecărui ministru argumente pentru schimbări care se doresc cred că este un lucru corect şi normal”.

În legătură cu faptul că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era convins, după discuţia pe care au avut-o, că se va renunţa la taxa de 2% din energie, Viorica Dăncilă a replicat: „Eu nu am spus că va fi schimbată sau nu. Eu am spus că voi discuta cu toţi din energie, din alte domenii”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, iar aceasta a consimţit că taxa este excesivă şi cel mai probabil se va renunţa la ea.
 
În replică, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, la Digi24, că, dacă se va modifica această taxă, va trebui să se discute întâi în coaliţie şi apoi în Guvern.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.