Grupurile germane Daimler şi MBW intenţionează să formeze o companie mixtă prin fuzionarea diviziilor de car-sharing, pentru a concura mai eficient furnizorii de servicii de transport cum este Uber Technologies, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două grupuri vor forma o companie mixtă cu participaţii egale de 50%, care va include diviziile Car2Go a Daimler şi DriveNow a BMW şi servici precum aplicaţii de smartphone pentru comandarea de taxiuri, localizarea locurilor de parcare şi încărcarea vehiculelor electrice.

Daimler şi BMW anticipează o creştere uşoară a profiturilor dacă tranzacţia va fi finalizată în 2018, faţă de estimările anterioare de stagnare a câştigurilor.

Fuziunea ar permite Daimler şi BMW să împartă riscurile operaţiunilor într-o industrie concentrată pe tehnologie care include un număr tot mai mare de furnizori de servicii de mobilitate.

Sectorul transporturilor trece prin transformări rapide. În ultima săptămână, Uber şi rivalul său Grab de pe piaţa Asiei de Sud-Este au convenit un schimb de active, în timp ce compania americană are probleme în urma unui accident mortal provocat de un vehicul autonom aflat în testare. Totodată, Waymo, divieza grupului Alphabet, a convenit să dezvolte vehicule autonome cu compania britanică Jaguar Land Rover.

Daimler şi BMSW mai colaborează la consorţiul de hărţi digitale HERE, din care mai fac parte Audi şi Intel, precum şi producătorul de componente auto Robert Bosch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.