Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunţat sâmbătă la Ploieşti, unde se află pentru a promova campania "Alege oaia", că Uniunea Europeană va aloca anul viitor 6 milioane de euro pentru încurajarea consumului de carne de oaie şi de capră, fonduri care pot fi accesate doar în baza unor programe, precizând că "suma va fi accesată în 2018".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"UE a prins în programul pe 2018 o sumă importantă pentru promovarea consumului de carne de oaie şi capră. (...) Această sumă este în jur de şase milioane de euro pentru promovare, iar statele membre, ca să acceadă la această sumă, trebuie să realizeze programe", a afirmat ministrul, adăugând că "suma va fi accesată în 2018".
 
În ceea ce priveşte programul "Alege oaia", lansat la Târgul INDAGRA, Daea precizează că are drept motiv şi valorificarea "resursei excepţionale  pe care o are România şi anume suprafeţe de 4,8 milioane hectare păşuni şi fâneţe".
 
Potrivit ministrului, efectivul de oi la nivel naţional este cuprins între 12 şi 14 milioane.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.