Curtea de Conturi a publicat pentru prima dată programul de activitate pentru perioada următoare şi lista instituţiilor centrale şi locale care vor fi auditate în semestrul al doilea al anului. Pe lista publicată pe site-ul instituţiei sunt menţionate 38 de instituţii unde urmează să fie făcute verificări, între care Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Concurenţei, Eximbank, Primăria Capitalei, Metrorex, CFR Călători şi Hidroelectrica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curtea de Conturi a României a aprobat, prin Hotărârea nr. 315/9 august 2018, pentru prima dată, publicarea Programului de activitate al Curţii de Conturi pe site-ul instituţiei. Programul de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde acţiunile structurilor centrale şi teritoriale cu privire la entităţile care urmează să fie auditate până la sfârşitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanţă”, a transmis, vinerei, Curtea de Conturi.

Instituşia susţine că prin acest demers face un pas important în comunicarea cu entităţile auditate cu privire la planificarea misiunilor de audit, inclusiv tematica acestora, asigurând deopotrivă şi accesul publicului la informaţiile referitoare la activităţile instituţiei. "Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, mai spune Curtea de Conturi.

Astfel, în semestrul al doilea al acestui an ar urma să fie făcute verificări la 38 de instituţii, între care Administraţia Prezidenţială, Agenţia Naţională de Integritate, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Consiliul Concurenţei, Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Consiliul Legislativ, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Ministerul Afacerilor Interne (aici fiind menţionate Agenţia Naţională Antidrog şi Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”).

Mai sunt menţionate: Ministerul Agriculturii (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi mai multe filiale teritoriale şi Agenţia Naţională pentru Zootehnie ”Prof. Dr. G.K.Constantinescu”), Ministerul Apărării Naţionale (Universitatea Naţională de Apărare Carol I şi Romtehnica SA), Ministerul Apelor şi Pădurilor (Institutul Naţional Hidrologic şi Gospodăria Apelor şi Administraţia Naţională Apele Române, precum şi câteva ocoale silvice: RA Ocolul Silvic ”Alpina” Borşa, Ocolul Silvic Maieru, Ocolul Silvic al Municipiului Bistriţa, Ocolul Silvic Tihuţa Colibiţa, RA Ocolul Silvic ”Sapcea” Cugir, Regia Publică Locală Ocolul Silvic Valea Sadului, Ocolul Silvic Cormaia Anies, Ocolul Silvic Izvorul Florii).

De la Ministerul Cercetării şi Inovării vor fi verificate activităţile la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială Ecoind Bucureşti, Institutul de Geodinamică, Institutul de Geografie, Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale ”IC Brătianu”, Institutul de Studii Sud-Est Europene, Institutul de Biologie Bucureşti, Institutul de Etnografie şi Folclor, Institutul de Sociologie, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti, Institutul de Cercetare Dezvoltare în Construcţii şi Urbanism şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Agenţia pentru Agendă Digitală şi Societatea de Radiocomunicaţii (administrate de Ministerul Comunicaţiilor) vor fi şi ele controlate.

Alte instituţii ce se vor supune controalelor Curţii de Conturi sunt: Metrorex, CFR Călători, Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor ”Româniafilm”, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Romarm şi filiale ale acesteia şi Conversmin şi Hidroelectrica şi filiale ale sale.

De la Ministerul Justiţiei va fi controlată activitatea Direcţiei Naţionale de Probaţiune, iar de la Ministerul Finanţelor: Comisia Naţională de Prognoză, Imprimeria Naţională, Fondul Român de Contragarantare şi Fondul Român de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.