Compania Cupru Min SA Abrud, controlată de Ministerul Economiei, şi-a planificat investiţii de 65 milioane de lei pentru anul viitor, din care aproape două treimi se concentrează în mediu, iar principalul obiectiv este finalizarea instalaţiei de neutralizare a apelor acide, arată Ministerul Economiei într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar şi a fierului”, arată comunicatul.

De asemenea, se estimează pentru acest an un profit brut de cinci ori mai mare decât cel obţinut anul trecut, de 6,9 milioane lei.

De altfel, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon s-a întâlnit vineri cu conducerea Cupru Min Abrud, cu care a discutat despre strategia de investiţii şi dezvoltare a companiei.

”Un aspect evidenţiat este îmbunătăţirea randamentelor de extracţie şi a concentraţiei de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conţinutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut şi ca urmare a majorării cotaţiilor bursiere internaţionale, dar şi datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017”, se precizează în comunicat.

Ministrul a menţionat că a lăudat, dar a şi criticat conducerea companiei, când a fost cazul.

”Este foarte important ca unicul producător de cupru din România să-şi urmeze programul de investiţii, cu respectarea regulilor şi legilor privind achiziţiile, dar şi a normelor de mediu. De asemenea, să nu uite importanţa resurselor umane şi siguranţa muncii, de reducerea accidentelor şi de îmbunătăţirea condiţiilor şi climatului la posturile de lucru”, a afirmat ministrul Şimon, la finalul întâlnirii.

Aceasta este a treia dintr-o serie de întâlniri ce vor continua în luna noiembrie cu reprezentanţii companiilor din portofoliul ministerului, pentru prezentarea şi evaluarea situaţiei actuale a acestora.

Săptămâna viitoare, Şimon se va întâlni cu reprezentanţii Conversmin, Remin (cu filiala EcoNord) şi OPCOM.

Cupru Min estimează pentru acest an o producţie record de concentrat de cupru, cea mai mare din istoria companiei, de 39.000 tone.

Compania are în jur de 540 de angajaţi şi deţine aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.