Cristian Buşu a fost reales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al distribuitorului şi furnizorului Electrica, a anunţat marţi compania. El este membru în Consiliul de Administraţie din anul 2014 şi a fost ales în această funcţie în cadrul şedinţei din data de 13 noiembrie, pentru un mandat de un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Buşu, Doina Dascălu, Gicu Iorga, Bogdan Iliescu, Willem Schoeber şi Pedro Mielgo Alvarez.

Cristian Buşu este conferenţiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Începând din aprilie 2017, ocupă funcţia de vicepreşedinte SIF Oltenia, unde, din 2013, este şi membru în Consiliul de Administraţie.

În perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017, Cristian Buşu a fost secretar de stat în Ministerul Energiei. În trecut, a ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti.

În perioada 2009-2013, Cristian Buşu a fost director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, funcţia de consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României.

 Între anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, Cristian Buşu este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica.

“Asigurarea continuităţii la nivelul Consiliului de Administraţie, respectiv realegerea lui Cristian Buşu ca preşedinte, creează premisele continuării proiectelor strategice de transformare demarate şi reprezintă un atu important pentru companie, mai ales în situaţia actuală, în care piaţa de energie trece printr-o serie de transformări complexe”, spune Cătălin Stancu, director general Electrica.

Cu aproximativ 10.000 de angajaţi, Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,6 milioane de clienţi şi are activităţi în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.