Crearea de locuri de muncă în Statele Unite s-a redus peste aşteptări în august, potrivit ADP, un semn că economia SUA, surprinzător de rezistentă, ar putea începe să încetinească sub presiunea ratelor mai mari ale dobânzilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma a raportat miercuri că angajatorii privaţi au adăugat 177.000 de locuri de muncă în august, cu mult sub totalul revizuit de 371.000 adăugat în iulie.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones se aşteptau la crearea de 200.000 de locuri de muncă în august.

ADP a raportat, de asemenea, că creşterea salariilor a încetinit pentru lucrătorii care şi-au schimbat locul de muncă şi pentru cei care au rămas în poziţiile lor actuale.

”Cifrele din această lună sunt în concordanţă cu ritmul creării de locuri de muncă anterior pandemiei. După doi ani de câştiguri excepţionale legate de redresare, ne îndreptăm către o creştere mai durabilă a salariilor şi a ocupării forţei de muncă, pe măsură ce efectele economice ale pandemiei se retrag”, a declarat Nela Richardson, economist şef la ADP, într-un comunicat de presă.

Raportul sub aşteptări privind piaţa muncii vine în timp ce investitorii şi economiştii sunt împărţiţi dacă inflaţia din Statele Unite poate continua să revină la 2% fără o încetinire semnificativă a economiei.

Puterea pieţei muncii a fost un motiv cheie pentru care economia a crescut mai puternic decât erau aşteptările în 2023.

Rezerva Federală a majorat dobânzile în iulie la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani, iar preşedintele Fed, Jerome Powell, a semnalat săptămâna trecută că banca centrală este pregătită să le crească în continuare anul acesta.

Raportul ADP este văzut în mod tradiţional ca un semnal pentru ceea ce va arăta raportul lunar privind locurile de muncă al Departamentului Muncii.

Cu toate acestea, firma şi-a schimbat metodologia anul trecut, ceea ce face ca tendinţele sale predictive să fie mai puţin clare.

Raportul privind locurile de muncă al Departamentului Muncii urmează să fie publicat vineri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.