Preţurile petrolului au urcat cu peste 2% marţi, deoarece criza din Orientul Mijlociu şi o întrerupere a livrărilor din Libia au redus pierderile grele din ziua precedentă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,90 dolari, sau cu 2,5%, la 78,02 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,91 dolari, sau  cu2,7%, la 72,68 dolari pe baril.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ambele benchmark-uri au crescut în timpul tranzacţiilor cu peste 2 dolari, la maximele sesiunii.

Preţurile au fost susţinute de închiderea câmpului petrolier Sharara, cu o producţie de 300.000 de barili pe zi, unul dintre cele mai mari din Libia, care a fost o ţintă frecventă pentru protestele politice locale şi mai ample şi tensiunile din Orientul Mijlociu.

Armata israeliană a declarat că lupta sa împotriva Hamas va continua până în 2024, trezind temerile că conflictul ar putea escalada într-o criză regională care ar putea perturba aprovizionarea cu petrol.

Între timp, unele companii maritime mari evită în continuare Marea Roşie, după atacurile militanţilor Houthi aliniaţi cu Iranul, ca răspuns la războiul Israelului împotriva Hamas.

”Alternativa mai atractivă pentru (navele petroliere) în acest moment este să se îndrepte spre Statele Unite, unde ţiţeiul este mai ieftin decât petrolul Brent”, a declarat Bob Yawger, directorul de contracte futures pentru energie la Mizuho.

Compania germană Hapag-Lloyd va continua să devieze navele în jurul Capului Bunei Speranţe, a anunţat aceasta marţi.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken le-a spus liderilor israelieni că există încă o şansă de a câştiga acceptarea vecinilor lor arabi, dacă creează o cale către un stat palestinian viabil.

Preţurile petrolului Brent şi WTI au înregistrat luni pierderi de 3% şi, respectiv, 4%, după reduceri drastice ale preţurilor oficiale de vânzare (OSP) ale Arabiei Saudite, ceea ce a stârnit îngrijorări atât privind cererea, cât şi oferta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.