Veniturile Apple din al doilea trimestru al acestui an fiscal vor avea de suferit de pe urma coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o conferinţă extraordinară cu investitorii, Apple a avertizat că nu-şi va putea atinge propriile predicţii pentru Q2. Iar asta strict din cauza efectelor create de coronavirus.

În primul rând, din cauza măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii virusului, stocurile pentru iPhone sunt limitate la nivel global.

Furnizorii de componente pentru iPhone, deşi au început să-şi redeschidă unităţile, o fac mult mai lent decât se anticipa. Ca urmare, în unele regiuni Apple nu va putea satisface cererea.

În al doilea rând, vânzările sunt afectate direct în China din cauza magazinelor închise. Apple spune că a început să-şi redeschidă magazinele, dar procesul decurge încet din considerente legate tot de coronavirus.

Toate acestea vor afecta negativ veniturile Apple din trimestrul care se va închide în martie. Conferinţa extraordinară a fost organizată pentru ca aceste informaţii să le fie comunicate investitorilor.

Cu aceeaşi ocazie, Apple a spus va creşte sumele de bani pe care le donează pentru lupta împotriva coronavirusului, însă nu a dat o cifră concretă în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.