Retailerul România Hypermarche (Cora) a anunţat, joi, că a luat la cunoştinţă de decizia anunţată de Consiliul Concurenţei privind sancţionarea companiei cu suma de 12,4 milioane de lei (2,66 milioane euro), alături de sancţionarea altor lanţuri de magazine şi furnizori, respinge categoric acuzaţiile şi anunţă că va ataca în instanţă amenda primită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, că a amendat trei retaileri - Auchan, Carrefour şi Cora – şi patru furnizori cu 18,8 milioane de euro, în cadrul investigaţiei privind fixarea preţurilor.

Cora a anunţat că respinge categoric acuzaţiile.

”La acest moment, Cora aşteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenţei pentru a analiza argumentele autorităţii de concurenţă şi îşi rezervă dreptul de a contesta decizia în instanţă. Respingem categoric acuzaţiile Consiliului Concurenţei care a luat această decizie fără o minimă analiză economică, deşi regulile de concurenţă nu pot fi aplicate în absenţa identificării şi evaluării realităţilor economice”, se arată în comunicatul trimis de Cora.

Retailerul susţine că acuzaţiile aduse de autoritatea de concurenţă se întemeiază exclusiv pe prezumţiile acesteia, nesusţinute din punct de vedere probatoriu.

”La dosarul de investigaţie nu există nicio dovadă din care să reiasă că societatea noastră ar fi săvârşit fapta anti-concurenţială pretinsă de Consiliul Concurenţei. Menţionăm ca societatea noastră a pus la dispoziţia Consiliului Concurenţei numeroase documente din care rezultă neîndoielnic că în situaţiile investigate nu a existat nicidecum vreo înţelegere anti-concurenţială între Cora şi furnizorii săi privind stabilirea preţului de revânzare pentru anumite produse”, se arată în comunicat.

Retailerul susţine că, dimpotrivă, după cum rezultă din toate documentele furnizate autorităţii de concurenţă, Cora a stabilit întotdeauna independent preţurile de revânzare, iar clienţii Cora au beneficiat de preţuri reduse, niciun consumator fiind prejudiat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.