Inspectorii ANSVSA au făcut controale în depozitele de legume şi fructe din 11 judeţe şi din Capitală. În urma verificărilor, au fost date 19 amenzi în valoare totală de 287.000 de lei. Unui depozit i-a fost suspendată activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”35 de echipe de inspectori ANSVSA au controlat unităţi din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Calăraşi, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Prahova, Maramureş şi Timiş. Au fost vizate legumele şi fructele care fac obiectul importului din ţări terţe. În timpul controalelor, s-au prelevat 26 de probe (din grapefruit, roşii, prune, struguri, portocale, linte roşie, pere, mere) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa”, transmite ANSVSA, joi, într-in comunicat de presă.
 
Au fost verificate 44 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe. Printre neregulile constatate au fost: igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare; depozitarea necorespunzătoare (produse alterate lângă produse corespunzătoare); legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare; trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor; funcţionare fără autorizaţie sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme; absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.
 
Au fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de 287.000 de lei. 
 
Pentru o unitate a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii, până la remedierea deficienţelor constatate 
 
Această acţiune a fost realizată împreună cu reprezentanţi ai ANAF. Astfel de controale vor mai avea loc şi în perioada următoare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.