A fost depusă o contestaţie la licitaţia organizată în vederea construirii Terminalului de plecări externe a Aeroportului Timişoara, o investiţie de peste 80 milioane lei, fără TVA. Semnarea contractului cu firma câştigătoare, eveniment programat vineri, în prezenţa ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost amânată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Aeroportului Timişoara, semnarea contractului pentru construirea Terminalului de plecări externe a Aeroportului Timişoara, a fost amânată.
 
”Conferinţa de presă anunţată pentru mâine, 8 Aprilie 2022, ora 12.00, nu va mai avea loc. Ieri, 6 aprilie 2022, la C.N.S.C. (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) a fost înregistrată contestaţia societăţii Strabag SRL Bucureşti (de pe locul II) referitoare la procedura de achiziţie publică pentru desemnarea executantului proiectului „Servicii de elaborare a documentaţiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) şi realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcţii cu destinaţia «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului”. În termen de 5 zile de la data înregistrării contestaţiei,  Societatea Strabag trebuie să depună o cauţiune de 2% din valoarea estimată a contractului”, se arată în comunicat. 
 
Termenul pentru soluţionarea contestaţiei este de 20 de zile.
 
”Până la clarificarea tuturor elementelor de legalitate şi până la soluţionarea cauzei la C.N.S.C., semnarea contractului este amânată. Licitaţia pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021”, se mai arată în comunicat. 
 
Valoarea estimată a lucrărilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei fara TVA. Concelex SRL Bucureşti a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pe 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei fara TVA. Pe locul II a fost societatea Strabag cu ofertă la valoarea de 87,78 milioane de lei fără TVA. 
 
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat în 25 martie a.c. că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi construirea terminalului de plecări curse externe de la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara. Ministrul a adăugat că noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 mp, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.