Consiliul Judeţean Sălaj anunţă, joi, că a fost semnat certificatul de urbanism pentru magistrala de gaz Huedin-Lugaşu de Jos, a cărei construcţie este prevăzută pentru perioada 2023-2024 şi care va avea 70 de kilometri, urmând a traversa trei judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Certificatul de urbanism pentru obiectivul de investiţii "Conducta de transport gaze naturale Huedin-Lugaşu, inclusiv alimentare cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică" a fost semnat de către preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, anunţă, joi instituţia.
 
"Certificatul de urbanism emis reprezintă un pas extrem de important pentru realizarea proiectului de investiţii declarat de Guvern ca fiind proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale. (...) Pe teritoriul Sălajului, conducta va fi amplasată în extravilan şi intravilan, pe teritoriile administrative aparţinătoare localităţilor Sâg şi Fildu de Jos. În acelaşi timp, va da posibilitatea realizării de reţele secundare pe o rază de până la 50 kilometri. Acest lucru va stimula dezvoltarea economică a zonelor respective, prin crearea de condiţii prielnice pentru atragerea de investitori, şi va îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale locuitorilor", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.
 
Magistrala care va lega la Huedin (judeţul Cluj) şi de Lugaşu de Jos (judeţul Bihor), va avea, conform proiectului, o lungime de 70 de kilometri şi va traversa trei judeţe - Cluj, Sălaj şi Bihor – va fi realizată, conform planurilor, în anii 2023 şi 2024. 
 
Conform datelor furnizate de CJ Sălaj, pe teritoriul acestui judeţ traseul conductei va avea o lungime de aproximativ 4,4 kilometri, lungimea reală urmând să fie definitivată după efectuarea măsurătorilor topografice. Ulterior stabilirii traseului, vor fi identificate categoriile terenurilor traversate, suprafeţele afectate din fiecare unitate administrativ-teritorială, precum şi deţinătorii respectivelor parcele.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.