Consiliul Concurenţei analizează tranzacţiile prin care traderul de cereale şi produse petrochimice Ameropa preia o parte din producătorul de îngrăşăminte chimice Promat Comimpex de la grupul familiei Moldovan şi o parte din Agroind Cauaceu de la grupul familiei Corbuţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat miercuri autoritatea de concurenţă.

Promat Comimpex şi Agroind Cauaceu activează în domenii legate de producţia şi comercializarea de îngrăşăminte chimice, precum şi de producţia, prelucrarea şi multiplicarea seminţelor în vederea comercializării, inclusiv piaţa achiziţiei cerealelor la nivel regional şi naţional.

Ameropa Holding AG este parte a Grupului de companii Ameropa Elveţia, care activează în comerţul internaţional cu îngrăşăminte chimice, cereale şi produse petrochimice. 

În România, Ameropa este unul dintre cei mai mari distribuitori de îngrăşăminte pentru agricultură, seminţe şi pesticide şi deţine Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş şi Chimpex Constanţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.