Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care OMV Petrom externalizează unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, către J. Christof E&P Services şi Christof Private Firefighting Services.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către J. Christof E&P Services şi Christof Private Firefighting Services unele operaţiuni şi servicii generale de suprafaţă conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc", a anunţat autoritatea de concurenţă.

În urma derulării unei proceduri de achiziţie publică, consorţiul format din J. Christof E&P Services şi Christof Private Firefighting Services a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru lotul A (Zona de Producţie Oltenia) şi lotul B (Zona de Producţie Muntenia Vest şi Zona de Producţie Moesia), urmând să semneze cu OMV un acord-cadru pentru furnizarea de servicii de suprafaţă şi transport, servicii de operare şi mentenanţă minoră, servicii de pompieri şi salvare, servicii de operare în teren, servicii de operare în facilităţi, servicii de operare în facilităţi de tratare.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile, precum şi transferul unor salariaţi către consorţiu. La sfârşitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom şi consorţiu), unele active vor fi returnate către OMV Petrom.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", precizează autoritatea.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a realizat în prima parte a anului un profit net de 867 milioane lei, în scădere cu 56%, de la 1,97 miliarde lei în perioada similară a anului anterior.

Veniturile din vânzări au scăzut cu 11%, în primul semestru, la 10,06 miliarde lei, faţă de 11,32 miliarde lei în primul semestru din 2019.

De asemenea, numărul de angajaţi ai Grupului OMV Petrom a scăzut cu 6%, la 11.938.

Producţia totală de hidrocarburi a scăzut cu 2%, la 27,09 milioane barili echivlent petrol, de la 27,56 milioane bep în perioada similară din 2019.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.