Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care prin care producătorul de ciment Holcim România preia compania Somaco Grup Prefabricate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului şi betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcţii: ciment, agregate, beton şi asfalt.

În prezent, Grupul Lafarge Holcim deţine în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (judeţ Argeş) şi în Aleşd (judeţ Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (judeţ Cluj), Roman (judeţ Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali.

Somaco Grup Prefabricate operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuş, Timişoara, Târgovişte, Buzău, şi Roman, precum şi o fabrică destinată producţiei de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.